Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı yemeklerin en zarif hali! Barbunya Pilaki, yaz akşamlarının serinletici lezzeti, ana yemeklerin en iyi dostu. Her lokmada taze sebzelerin ve zeytinyağının muhteşem uyumunu hissedeceksiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Barbunyayı ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika haşlayın. Süzün ve kenara alın.
-
2
Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi küçük küpler hâlinde doğrayın. Sarımsakları ince kıyın.
-
3
Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanı ve ardından sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar kavurun. Havuç ve patatesi ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.
-
4
Domatesi rendeleyip ekleyin veya salçayı ilave edin. Barbunyayı, şekeri, limon suyunu ve sıcak suyu da katın. Son olarak tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
-
5
Oda sıcaklığına gelince doğranmış yeşillikle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel