Babagannuş

İsli patlıcanın köz tadı, sarımsak ve tahinin eşsiz uyumuyla buluşuyor. Pürüzsüz ve kremsi dokusuyla Babagannuş, her lokmada damakları şenlendirecek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları ocakta közleyin. Kabukları tamamen yanıp içleri yumuşayınca ocaktan alın. Ilınınca kabuklarını soyup, kesme tahtası üzerinde incecik kıyın. Geniş bir kaseye alın.
-
2
Üzerine ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağının 3 yemek kaşığını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
-
3
Doğranmış ceviz içini ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın.
-
4
Servis kâsesine alın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ceviz içi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL