Babagannuş

Babagannuş
KOLAY 25 DAKİKA 4 KİŞİLİK

İsli patlıcanın köz tadı, sarımsak ve tahinin eşsiz uyumuyla buluşuyor. Pürüzsüz ve kremsi dokusuyla Babagannuş, her lokmada damakları şenlendirecek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları ocakta közleyin. Kabukları tamamen yanıp içleri yumuşayınca ocaktan alın. Ilınınca kabuklarını soyup, kesme tahtası üzerinde incecik kıyın. Geniş bir kaseye alın.

  • 2

    Üzerine ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağının 3 yemek kaşığını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.

  • 3

    Doğranmış ceviz içini ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın.

  • 4

    Servis kâsesine alın. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ceviz içi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın.

    AŞÇININ NOTU

    SOFRA SIRLARI
    * Patlıcanları közledikten sonra suyunu süzerek kullanmak, mezenin acılığını azaltır ve kıvamını yoğunlaştırır.
    * Ceviz, mezenin içinde iri taneli olursa lezzeti daha iyi hissedilir.

    *Dilerseniz içine çok az kimyon da ekleyebilirsiniz; patlıcanla iyi uyum sağlar.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...