Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye

Leziz limonlu çatlak kurabiye tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kurabiye hamuru için un hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın.

  • 2

    Malzemeler karıştıktan sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Neredeyse elinize yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde ettiğinizde streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verdikten sonra geniş bir alana döktüğünüz pudra şekerine bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...