Bademli Datça Kurabiyesi

Bademli Datça Kurabiyesi

Datça'nın meşhur bademi ile yapılan bu kurabiye ağızınızda kıyır kıyır dağılacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alacak.

  • 2
    Bademleri hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...