Bademli Datça Kurabiyesi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alacak.
-
2
Bademleri hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL