Antep Fıstıklı Shortbread
Ağzınızda dağılan, mis gibi tereyağ kokan bir kurabiye istiyorsanız, bir de üzerinde pembe ve fıstık yeşili süsleri olsun diyorsanız bu kırıntılı İskoç kurabiyesi tam size göre.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 Tereyağını mikser yardımıyla 1 dakika çırpın. Toz şeker ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Tuz ve elenmiş un ekleyip yoğurun. Kıvam alınca turna yemişi ve Antep fıstığı ekleyip çok az yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın. Sürenin sonunda un serpilmiş zemine alıp, elinizle silindir şekli verin. Bu şekilde streç filme sarıp 2 saat daha buzdolabında dinlendirin.
-
2
2 Dinlenen hamurdan yarım cm'lik dilimler kesip pişirme kağıdı serili fırın tepsisine geniş aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 15 dakika pişmeye bırakın. Sürenin yarısında, fırındaki tepsiyi her tarafının eşit pişmesi için çevirin. Fırından alıp soğumaya bırakın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler