Tavuklu Şehriye Çorbası

Tavuklu Şehriye Çorbası

Şifa deposu tavuklu tel şehriye çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Küçük bir tencereye tavuk göğsünü koyun. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip, haşlayın. Sudan çıkarıp, elinizle didikleyin.

  • 2

    Derin bir tencereye zeytinyağını alın. Üzerine kıyılmış soğanı ekleyin. Orta ısıda sık karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş havucu ilave edin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.

  • 3

    Tavuğu haşladığınız suyu ve kalan 3 su bardağı suyu tencereye katın. Kaynamaya başladıktan sonra tuz ve karabiberi ilave edin. Tavuk eti ve şehriyeyi ekleyin. Kısık ateşte 7-8 dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.

  • 4

    Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin. Toz kırmızıbiber ekleyip kızdırın. Ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu serpiştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...