Çıtır Nohutlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Klasik çorba tariflerinden sıkılanlardansanız bu tarif tam size göre. Çıtır nohutlu bal kabaklı çorba tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrice doğranmış bal kabağı, soğan, sarmısak ve havucu pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin ve ezin.
-
2
Tereyağını derin bir tencerede eritip, unu kokusu gidene dek kavurun. Ezdiğiniz sebzeleri tencereye ekleyip soteleyin. Sebze suyu tuz ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
-
3
Daha sonra ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderden geçirin. Yeniden tencereye alıp ocağa oturtun. Kremayı da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
-
4
Nohut cipsleri için haşlanmış nohudu ayçiçek yağı, köri ve tuzla harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler