Sofra
Geleneksel Anadolu mutfağının sıcacık bir dokunuşu: Topalak Çorbasının tarifi.

6 Porsiyon
35 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı ince bulgur

    2 yemek kaşığı un

    200 gram parça kuzu eti

    5 su bardağı su

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    Yarım çay bardağı pirinç

    1 çay kaşığı tuz

    TERBİYE İÇİN

    3 yemek kaşığı yoğurt

    ÜZERİ İÇİN

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Birer çay kaşığı pul biber, nane

Bulguru kapaklı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ile 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekene kadar bekletin. Suyunu çektikten sonra un ekleyip iyice yoğurun ve misketten biraz küçük köfteler yapın.

Eti bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Üzerine nohut ve pirinci ekleyin. Pirinç yumuşayınca bulguru katın ve 3-4 dakika daha (suyu azalmışsa sıcak su ekleyerek) kaynatın.

Terbiye için, çorbanın suyundan bir kepçe alıp yoğurdu açın. Daha sonra bir yandan da karıştırarak tencereye yavaşça ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını bir tavada kızdırıp pul biber ve nane ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak olarak servis yapın.