Enginarlı, Mantarlı Çorba

Enginarlı, Mantarlı Çorba

Enginar ve mantarın uyumuyla hazırlanan bu besleyici çorba, hem doyurucu hem de hafif bir başlangıç arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarları temizleyip doğrayın. Patatesi soyup küp dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı kıyın. 100 gram mantarı fırça yardımıyla temizleyerek küp doğrayın.
  • 2
    Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • 3
    Üzerine patates ve enginarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve defne yaprağı ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar 20 dakika pişirin.
  • 4
    Defne yaprağını içinden çıkarın. Çorbayı blender'den geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar ocağa alın. Kremayı ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • 5
    Üzeri için bir tavada tereyağını eritip ince dilimlenmiş istiridye mantarını soteleyin. Kırmızıbiber serpiştirerek kenara alın.
  • 6
    Çorbayı kaselere alın. Üzerine sotelediğiniz istiridye mantarını ekleyin. Kişniş tohumu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...