Enginarlı, Mantarlı Çorba
 
                                                Enginar ve mantarın uyumuyla hazırlanan bu besleyici çorba, hem doyurucu hem de hafif bir başlangıç arayanlar için mükemmel bir seçenek.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Enginarları temizleyip doğrayın. Patatesi soyup küp dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı kıyın. 100 gram mantarı fırça yardımıyla temizleyerek küp doğrayın.
- 
                    2
                    Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- 
                    3
                    Üzerine patates ve enginarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve defne yaprağı ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar 20 dakika pişirin.
- 
                    4
                    Defne yaprağını içinden çıkarın. Çorbayı blender'den geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar ocağa alın. Kremayı ve baharatları ekleyerek karıştırın.
- 
                    5
                    Üzeri için bir tavada tereyağını eritip ince dilimlenmiş istiridye mantarını soteleyin. Kırmızıbiber serpiştirerek kenara alın.
- 
                    6
                    Çorbayı kaselere alın. Üzerine sotelediğiniz istiridye mantarını ekleyin. Kişniş tohumu serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    