Sunar Yatırım, Gastronominin Profesyonelleriyle Buluştu
Gıda ve biyoendüstri alanındaki entegre yapısıyla Türkiye’nin üretim gücüne yön veren Sunar Yatırım, destekçileri arasında yer aldığı Gastromasa 2025’te, profesyonel mutfak çözümlerini sektörle buluşturdu. Gıda sektöründe 50 yıllık köklü deneyimiyle, ‘Sunar Mutfak’ olarak sahneye çıkan Sunar’ın un ve yağları ile hazırlanan lezzetler ziyaretçilerden tam not aldı.
Gıda ve biyoendüstri alanında faaliyet gösteren Sunar Yatırım, sürdürülebilir üretim gücü ve entegre yapısıyla profesyonel mutfaklara yönelik çözümler geliştirmeye, gastronomi ekosistemini desteklemeye devam ediyor. Sunar Yatırım, Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımı ve yerli üretime katma değer kazandırma vizyonuyla Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şeflerini, gastronomi profesyonellerini ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Gastromasa 2025'in destekçileri arasında yer aldı.
6-7 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastromasa'da 'Sunar Mutfak' olarak yerini alan Sunar Yatırım, tarımdan biyoteknolojiye, endüstriyel üretimden gastronomiye uzanan değer zincirinde, sürdürülebilirlik vizyonunu sergiledi.
Sunar Mutfak sahnesini ziyaret eden sektör profesyonelleri markanın ürünlerini, lezzet, performans ve verimlilik açısından yakından deneyimleme fırsatı buldu. Profesyonel mutfaklara yönelik geliştirilen Sunar un ve yağları ile hazırlanan baklava, artizan ekmek ve kruvasan gibi lezzetler tadım meraklılarının ilgi odağı oldu.

Grubun iştiraklerinden NÇS Tarım çatısı altında geliştirilen 'Nume Chocolate', 'Sunar Mutfak'ta ziyaretçilerin beğenisine sunulan lezzetler arasındaydı. Belçika çikolatası ile Çukurova'da yetişen taze meyveler kullanılarak hazırlanan el yapımı Nume Chocolate, Gastromasa'ya tat kattı.
Gıda sektöründe 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip Sunar, on yılıdır gastronomi dünyasının geleceğine ışık tutan Gastromasa'da profesyonel mutfak temsilcileriyle kurduğu bağı güçlendirerek gastronomi dünyasına desteğini sürdürdü.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin
Grand Hyatt İstanbul’da Dünya Mutfakları Serisi Devam Ediyor: Şef HyeonSeok Seo, Güney Kore’nin Özgün Tatlarını İstanbul’a Taşıyor
Grand Hyatt İstanbul’un “Dünya Mutfakları” serisi, geçtiğimiz ay Grand Hyatt Mumbai’den Şef Sachin Singh’in hazırladığı Hint menüsüyle başlamıştı. Seri bu kez, 7 – 16 Kasım tarihleri arasında Grand Hyatt Incheon’dan gelen Şef HyeonSeok Seo ile devam ediyor. Şef Seo, Kore mutfağının en sevilen tatlarını modern dokunuşlarla yorumlayarak Güney Kore’nin zengin lezzet yolculuğunu İstanbul’a taşıyor.
Scarpetta Etiler, Akdeniz’in Yeni Ritmiyle Yeniden Doğdu
Şef Ömer Büber: Akdeniz’in Zarafetini İstanbul’un Kalbine Taşıyan Lezzetler Gault & Millau Türkiye rehberinde 2024 ve 2025 yıllarında birer şapka ile ödül alan Scarpetta restoranının Executive Şefi Ömer Büber, gastronomiye olan ilgisini erken yaşlarda profesyonel bir hedefe dönüştürdü. 2008 yılından bu yana uluslararası mutfaklarda görev alan Büber, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yüksek lisansını tamamlayarak mesleki birikimini yalnızca mutfakta değil, akademide de derinleştirdi.
Rize’nin Yeşil Mutfak Mirasıyla Küresel Yolculuğu
Bu yıl 10–11–12 Ekim 2025 tarihleri arasında beşincisi düzenlenen Rize Gastronomi Etkinliği, ‘Aromatik Yeşil Mutfak’ temasıyla kentin hem geleneksel kahvaltı kültürünü hem de yenilikçi sürdürülebilirlik projelerini dünyaya tanıttı. Mersin balığından havyara, feretikodan ‘paha biçilemez mavi’ sanat çalışmalarına uzanan bu bütüncül vizyon, Rize’yi gastronomi ve çevre bilincinin buluştuğu yeni bir merkez haline getiriyor.