Tek Hareketle Barista Kalitesi: Philips’in Yeni Espresso Makinesi Philips Baristina Türkiye’de
Kahve dünyasında yeni bir dönemi başlatan espresso makinesi Philips Baristina, Türkiye'deki kahve tutkunlarıyla buluşuyor. Taze çekirdeklerle barista kalitesinde espressoyu tek bir hareketle hazırlayabilen makine, şık ve kompakt tasarımıyla dikkat çekiyor.
 
                                Espresso makineleri kategorisinin lideri Philips'in, kahve demleme alışkanlıklarını kökten değiştirmeye hazırlanan yeni nesil espresso makinesi Philips Baristina, Türkiye'deki tüketicilerle buluşuyor. Evinde barista kalitesinde, taze çekirdekten kahve içmek isteyen ancak sadeliği ve pratikliği önceliklendiren kahve tutkunlarına hitap eden Philips Baristina, bu deneyimi zahmetsiz hale getiriyor.
Kapsül kahvelere, karmaşık kullanım süreçlerine veya özel barista becerilerine ihtiyaç duymadan, Philips Baristina ile herkes kendi evinde, taze çekirdeklerden gerçek espresso deneyimini zahmetsizce yaşayabiliyor. Bu yenilikçi makine, evde espresso hazırlamayı her zamankinden daha kolay, keyifli ve sürdürülebilir hale getiriyor.
Tek hareketle gerçek espresso
Mini barista olarak tasarlanan Philips Baristina'nın en devrimsel özelliği, portafiltrenin (kahve kaşığı) tek bir yana kaydırma hareketiyle tüm süreci başlatması. Bu basit hareketle Philips Baristina, seçtiğiniz kahve çekirdeklerini otomatik olarak ideal incelikte öğütüp doğrudan portafiltreye dolduruyor. Ardından 16 barlık basınç pompası, çekirdeklerin tüm aromasını ve lezzetini açığa çıkararak barista elinden çıkmış bir espresso deneyimi sunuyor.
 
 
Sütlü kahve sevenler için ayrıca tasarlanan süt köpürtücü, saniyeler içinde sıcak veya soğuk sütü köpürterek latte, cappuccino veya flat white gibi kahvelerin hazırlanmasını son derece kolaylaştırıyor.
Temizliği de son derece pratik olan makinede, kahve posası tek bir hareketle çıkarılabiliyor ve portafiltre ise yalnızca durulama veya silme işlemiyle temizleniyor.
Kompakt, şık ve sürdürülebilir tasarım
Philips Baristina'nın şık ve kompakt tasarımı, her mutfağa kolayca uyum sağlıyor. Az yer kaplamasına rağmen güçlü performansıyla her fincanda barista tarzı kahve sunan makine, mutfak tezgahlarına hem işlevsellik hem de zarafet katıyor.
Tüm bunlarla birlikte Philips Baristina, tasarımından üretim sürecine kadar sürdürülebilirlik odağında geliştirildi. %50'den fazlası geri dönüştürülmüş plastikten üretilen ve enerji verimliliği sağlayan makine, doğal kaynak kullanımını azaltmayı hedefliyor. %90'ın üzerinde geri dönüştürülmüş kağıttan yapılan ve %100 geri dönüştürülebilir olan plastik içermeyen ambalajıyla da çevreye olan duyarlılığını gösteriyor.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin
 
                                Scarpetta Etiler, Akdeniz’in Yeni Ritmiyle Yeniden Doğdu
Şef Ömer Büber: Akdeniz’in Zarafetini İstanbul’un Kalbine Taşıyan Lezzetler Gault & Millau Türkiye rehberinde 2024 ve 2025 yıllarında birer şapka ile ödül alan Scarpetta restoranının Executive Şefi Ömer Büber, gastronomiye olan ilgisini erken yaşlarda profesyonel bir hedefe dönüştürdü. 2008 yılından bu yana uluslararası mutfaklarda görev alan Büber, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yüksek lisansını tamamlayarak mesleki birikimini yalnızca mutfakta değil, akademide de derinleştirdi. 
                                Rize’nin Yeşil Mutfak Mirasıyla Küresel Yolculuğu
Bu yıl 10–11–12 Ekim 2025 tarihleri arasında beşincisi düzenlenen Rize Gastronomi Etkinliği, ‘Aromatik Yeşil Mutfak’ temasıyla kentin hem geleneksel kahvaltı kültürünü hem de yenilikçi sürdürülebilirlik projelerini dünyaya tanıttı. Mersin balığından havyara, feretikodan ‘paha biçilemez mavi’ sanat çalışmalarına uzanan bu bütüncül vizyon, Rize’yi gastronomi ve çevre bilincinin buluştuğu yeni bir merkez haline getiriyor. 
                                7. Uluslararası Meze Festivali Lezzet Tutkunlarını Bir Araya Getirdi
Uluslararası Meze Festivali bu yıl 7’nci kez kapılarını açtı. Akra Antalya ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde Türkiye’nin ve dünyanın seçili 17 restoranı misafirlere unutamayacakları bir tadım deneyimi yaşatırken festival kapsamında gerçekleşen gastronomi sohbetleri davetlilerden yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin fark yaratan gastronomi etkinliği Uluslararası Meze Festivali yerel ve global mutfakların en özel mezelerini tanıtmaya devam edecek. 
                                