Grand Hyatt İstanbul’da Dünya Mutfaklarına Yolculuk Otantik Hint Lezzetleri ile Başlıyor
Grand Hyatt Istanbul, dünya mutfaklarının seçkin örneklerini İstanbul’a taşıyacak yeni bir seriye başlıyor. “Dünya Mutfakları” başlığıyla yıl boyunca farklı Hyatt otellerinden şefleri ağırlayacak otel, programın ilk konuğu olarak Grand Hyatt Mumbai’nin Şefi Sachin Singh’i misafir ediyor.

Şef Singh, 10–19 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da olacak ve misafirlerini Hint mutfağının otantik tatlarıyla buluşturacak. 34 Restaurant'ta akşam servisinde sunulacak özel à la carte menü, Hint mutfağının zengin baharatlarıyla modern sunumları bir araya getiriyor.
Menüde; kraliyet kimyonu ile marine edilmiş kuzu pirzola ''Peshawari Burrah Kebab'', aromatik baharatlarla tatlandırılmış tavuk lokmaları "Murgh Malai Kebab" ve Kasundi hardalıyla marine edilen somon tikka "Kasundi Mahi Tikka" öne çıkan lezzetler arasında. Ana yemeklerde ise Old Delhi usulü klasik "Butter Chicken" ve safranla taçlandırılmış kuzu biryani gibi Hint mutfağının imza tabakları yer alıyor. Menü, tatlı bölümünde geleneksel "Kesari Rasmalai" ve şerbet içinde kızartılmış "Gulab Jamun" ile tamamlanıyor.
Şef Singh ayrıca, hazırladığı özel tadım menüsü ile Hint mutfağına farklı bir perspektiften yaklaşacak. Altı aşamalı tadım menüsünde başlangıçtan tatlıya uzanan özenli bir seçki sunulacak. Bu özel deneyimin kişi başı fiyatı 4.200 TL olarak belirlendi.
Deneyimi brunch severler için de genişleten otel, Mezzanine Lounge'da gerçekleşecek iki Pazar brunch'ında Sachin Singh'in özel dokunuşlarıyla hazırlanan Hint lezzetlerine ayrı bir köşede yer verecek.
Grand Hyatt Istanbul'un başlattığı bu seri, Sachin Singh'in ardından Kasım ayında Kore'den gelecek olan konuk şef ile devam edecek. Böylece yıl boyunca farklı ülkelerin özgün tatlarını deneyimleme fırsatı sunacak.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin

Sağlıklı ve Kişiselleştirilebilir Maestro Konsept Arabica Coffee House Bebek’te Açıldı
Türkiye’de kahve kültürü her geçen gün daha da çeşitlenirken, tüketicilerin beklentileri de hızla değişiyor. Artık yalnızca iyi kahve içmek yetmiyor; tüketiciler, sağlıklı, doğal, katkısız ürünlerle zenginleştirilmiş, kişiselleştirilebilir ve sosyal bir deneyim arıyor. Bu değişimi merkeze alan yüzde yüz yerli ve milli kahve markası Arabica Coffee House, İstanbul Bebek’te hayata geçirdiği yeni konsepti “Maestro” ile sektörün dinamiklerine yepyeni bir yön veriyor. 750 metrekarelik geniş kullanım alanı ve modern tasarımıyla dikkat çeken Maestro, bölgenin en büyük ve en kapsamlı kahve konseptlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Maestro, Arabica Coffee House’un yıllara dayanan kahve tecrübesini sağlıklı yaşam trendleriyle birleştirerek, ziyaretçilerine alışılmışın dışında, çok yönlü bir kafe deneyimi sunuyor...
Ülker’den Yeni Lezzet: Ülker Çikolata İstanbul...
Türkiye’nin lider gıda markası Ülker, ilhamını İstanbul’un çok katmanlı kültürel zenginliğinden, tarihinden ve gastronomi mirasından alan yepyeni lezzeti Ülker Çikolata İstanbul’u Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen toplantıda tanıttı. Ülker Çikolata İstanbul’a özel düzenlenen etkinlikte tarihçi ve yazar Saffet Emre Tonguç İstanbul tarihine ve kültürüne dair bilgiler paylaşırken, konuklar şef Arda Türkmen’le çikolatanın yolculuğuna çıkıp, İstanbul çikolatasından ilham alarak hazırladığı özel tatlıyı deneyimlediler. Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı ise ürün ve iletişim kampanyası hakkında bilgiler paylaştı.