Toprağın turuncu hediyesi: Havuç
Lif ve şeker yönünden zengin, şifalı bir sebze olan havuçla, tatlı-tuzlu tarifler...
Lif ve şeker yönünden zengin, şifalı bir sebze olan havuçla, tatlı-tuzlu tarifler...
PORTAKALLI SOĞUK HAVUÇ ÇORBASI(4 Kişilik)
4 adet havuç, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 adet portakalın suyu, 1 su bardağı süzme yoğurt tuz, karabiber, üzerine: 1 çorba kaşığı kalın rendelenmiş portakal kabuğu
Havuçları temizleyip ince doğrayın ve tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca üzerine zencefil zencefil kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Zingiber officinale Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı gövdesidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılır. Çeşitli pastalara, keklere, meyve salatalarına,..." , rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, süzme yoğurt, tuz ve karabiber ilave edip blenderden geçirin. Daha sonra buzdolabında 5 saat dinlendirin. Kaselere paylaştırıp iri rendelenmiş portakal kabuğu serperek servis yapın.
Toprağın turuncu hediyesi: Havuç
HAVUÇLU VE BEZELYE PÜRELİ EKMEKLER(6 Kişilik)
500 gram havuç, yeteri kadar su, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, bir tutam köri, 200 gram bezelye, 12 dilim tost ekmeği, tuz, karabiber, üzerine: 2 dal dereotu
Havuçları temizleyip küp doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın. Süzüp blenderden geçirerek püre haline getirin. 2 çorba kaşığı sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp üzerine havucu ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu çektirin. Üzerine çırpılmış yumurta, süt, köri ve tuz ilave edin. Karıştırın ve ocaktan alın. Bezelyeyi haşlayın. Süzüp blenderden geçirin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir çorba kaşığına havuçlu püre, ikinci çorba kaşığına da bezelyeli püreden alın. İki kaşığı birbirine yapıştırarak mekik şekli verin. Ekmek dilimlerini bir bardak ağzı ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Üzerlerine havuçlu bezelyeli mekikleri yerleştirin. Servis tabağına aktarın, dereotu ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAYToprağın turuncu hediyesi: Havuç
HAVUÇ SOSLU TAVUKLU PİRİNÇ KEKİ(6 Kişilik)
2 adet havuç, 2 adet tavuk kalça (kemiksiz), bir buçuk su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı bezelye, 1 adet soğan, 2 su bardağı su, 2 adet orta boy patates, yarım su bardağı süt, 1 adet yumurta, tuz, karabiber, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 adet yumurtanın akı, 2 çorba kaşığı galeta unu, üzeri için: 5 adet havuç, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Tereyağını bir tavada eritin. Üzerine bezelye, tuz ve karabiber ekleyip soteledikten sonra kenara alın. Parça tavuk, bütün soğan ve havucu 2 su bardağı tuzlu suda haşlayın. Tavuk eti, soğan ve havuçları sudan çıkarın. Tavuk ve havucu küp doğrayıp üzerine bezelye ekledikten sonra kenara alın.Pirinç, küp doğranmış patates ve sütü haşlama suyuna katın. Suyunu çekene dek yaklaşık 20- 25 dakika pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra çırpılmış yumurtalar ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Baton bir kek kalıbına çırpılmış yumurta akı sürüp, 1 çorba kaşığı galeta unu serpin. Pirinçli karışımın üçte ikisini kalıba dökün. Üzerine havuçlu-tavuklu karışımı yayın. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kalan pirinçli karışımı üzerine dökün. Kalan galeta unu ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Üzeri için zeytinyağını bir tavaya alıp rendelenmiş havucu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, 10 dakika pişirin. Daha sonra keki servis tabağına alın. Üzerine sote havucu ekleyerek servis yapın.
TARİF DETAY