Muzlu Yoğurtlu Dondurma
Yaz sıcaklarında serinletecek bir tarifimiz var! Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz muzlu, yoğurtlu dondurma tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muzları küçük dilimleyin ve mutfak robotuna alın. Süzme yoğurt ve yoğunlaştırılmış süt ilave edip homojen bir kıvam alana kadar çekin.
-
2
Tamamen karışıp püre haline gelince geniş bir saklama kabına alın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı serpiştirip derin dondurucuya kaldırın ve en az 4-5 saat dinlendirin.
-
3
Servisten 15 dakika önce çıkarıp hafifçe yumuşamasını sağlayın. Servis kuplarına alıp badem ve dilediğiniz meyvelerle beraber servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL