Tahinli ve Bademli Dondurma

Tahinli ve Bademli Dondurma

Klasik dondurmanın dışında bir lezzet arayanlara özel! Tahinin o eşsiz aroması, çıtır badem parçacıklarıyla birleşerek sizi bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkaracak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kaba badem sütü, tahin, krema, akçaağaç şurubu ve vanilya özütünü koyup iyice çırpın. Kıyılmış bademleri ekleyip karıştırın.

  • 2

    Karışımı dondurma kabına döküp üzerini streç filmle kapatın. Derin dondurucuya alın. Her 45-60 dakikada bir çıkarıp iyice karıştırın. Bu işlemi 4-5 kez tekrar edin.

  • 3

    Bir gece dinlendirdikten sonra külahlara koyarak servis yapın. Üzerine tahin gezdirip, kıyılmış badem serpin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...