Tahinli ve Bademli Dondurma

Tahinli ve Bademli Dondurma
KOLAY 15 DAKİKA 6 KİŞİLİK

Klasik dondurmanın dışında bir lezzet arayanlara özel! Tahinin o eşsiz aroması, çıtır badem parçacıklarıyla birleşerek sizi bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkaracak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kaba badem sütü, tahin, krema, akçaağaç şurubu ve vanilya özütünü koyup iyice çırpın. Kıyılmış bademleri ekleyip karıştırın.

  • 2

    Karışımı dondurma kabına döküp üzerini streç filmle kapatın. Derin dondurucuya alın. Her 45-60 dakikada bir çıkarıp iyice karıştırın. Bu işlemi 4-5 kez tekrar edin.

  • 3

    Bir gece dinlendirdikten sonra külahlara koyarak servis yapın. Üzerine tahin gezdirip, kıyılmış badem serpin ve servis yapın.

    AŞÇININ NOTU

    Sofra sırları

    Daha yoğun kıvam elde etmek için karışıma 1 adet püre haline getirilmiş muz veya 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ilave edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...