Tahinli ve Bademli Dondurma
Klasik dondurmanın dışında bir lezzet arayanlara özel! Tahinin o eşsiz aroması, çıtır badem parçacıklarıyla birleşerek sizi bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkaracak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba badem sütü, tahin, krema, akçaağaç şurubu ve vanilya özütünü koyup iyice çırpın. Kıyılmış bademleri ekleyip karıştırın.
-
2
Karışımı dondurma kabına döküp üzerini streç filmle kapatın. Derin dondurucuya alın. Her 45-60 dakikada bir çıkarıp iyice karıştırın. Bu işlemi 4-5 kez tekrar edin.
-
3
Bir gece dinlendirdikten sonra külahlara koyarak servis yapın. Üzerine tahin gezdirip, kıyılmış badem serpin ve servis yapın.
AŞÇININ NOTUSofra sırları
Daha yoğun kıvam elde etmek için karışıma 1 adet püre haline getirilmiş muz veya 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ilave edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL