Matcha’lı Dondurma

Hem serinletici hem de çok sağlıklı! Matcha'lı dondurma, antioksidan deposu matcha ile hazırlanan, sıcak günlerin en masum kaçamağı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Orta boy bir tencereye süt ve kremayı koyun. Kısık ateşte, kaynatmadan ısıtın.
-
2
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını 1 yemek kaşığı hurma suyu ile çırpın. Sıcak sütlü karışımdan azar azar dökerek yumurtalı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak ılık hale getirin.
-
3
Karışımı tekrar tencereye alın. Çok kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Kıvam almaya başlayınca, kaynatmadan ocaktan alın.
-
4
Ocaktan alınca matcha tozunu ve kalan 2 yemek kaşığı hurma suyu ekleyin. Vanilya özütünü de ilave edip karıştırın. Kaba aktarıp, oda sıcaklığına gelince dondurucuya kaldırın. En az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin. Her 30 dakikada bir karıştırarak yeniden dondurucuya kaldırın. Bu işlemi 4-5 defa tekrarlayın. Servis tabağına alıp üzerine matcha tozu serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL