Keçiboynuzlu Kurabiye Çanağında Meyveli Dondurma Tarifi

Keçiboynuzlu Kurabiye Çanağında Meyveli Dondurma Tarifi
ORTA 6 KİŞİLİK

Değişik tatlar mı arıyorsunuz? Keçiboynuzlu kurabiye çanağında meyveli dondurma tarifi ile bu mümkün. Gününüzü güzel kılıcak tadıyla Keçiboynuzlu kurabiye çanağında meyveli dondurma nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kurabiye çanağı için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp özleşene dek yoğurun.

  • 2

    İki parça pişirme kağıdı arasında merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Hamurunuzu eşit büyüklükte 6 parçaya ayırın.

  • 3

    Cupcake kalıplarının arkalarını yağlayıp hamurları elinizle bastırarak yapıştırın.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıpları hamurdan ayırın. Diğer tarafta çilek, kayısı, şeftali, kiraz veya mevsimine göre sevdiğiniz meyveleri doğrayıp hazırlayın.

  • 5

    Keçiboynuzu kurabiyeniz pişip soğuduktan sonra üzerine doğradığınız meyveleri koyup vanilyalı dondurma ile servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...