Ihlamurlu Dondurma

Farklı bir dondurma aroması arayanlar, ıhlamurlu dondurma tarifi tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Keçi sütünün içine yıkanmış ıhlamur çiçeğini koyun ve kaynatın. Daha sonra şeker ve salep ilave edip, tekrar kaynatın.
-
2
Koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. Kaynayan sütü 3 saat bekletin. Beklemiş olan sütü karıştırıcı ile çırpın. Cam bir kaba koyarak üzerini streç film ile kapatın.
-
3
Derin dondurucuda 5 saat bekletin. Dondurma üzerine ıhlamur çiçeği koyarak servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL