Ihlamurlu Dondurma

Ihlamurlu Dondurma

Farklı bir dondurma aroması arayanlar, ıhlamurlu dondurma tarifi tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Keçi sütünün içine yıkanmış ıhlamur çiçeğini koyun ve kaynatın. Daha sonra şeker ve salep ilave edip, tekrar kaynatın.

  • 2

    Koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. Kaynayan sütü 3 saat bekletin. Beklemiş olan sütü karıştırıcı ile çırpın. Cam bir kaba koyarak üzerini streç film ile kapatın.

  • 3

    Derin dondurucuda 5 saat bekletin. Dondurma üzerine ıhlamur çiçeği koyarak servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...