Kızarmış Dondurma Tarifi
ORTA
6 KİŞİLİK
Biraz değişiklik isteyenlere önerimiz kızarmış dondurma tarifi. Yaz aylarında serin serin yiyebileceğiniz kızarmış dondurma nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dondurma kaşığıyla 6 top dondurmayı hızlıca pişirme kağıdı serilmiş bir kaba yerleştirin ve derin dondurucuda 1 saat dondurun.
-
2
Yulaf, tarçın, badem, amarant ve antep fıstığını bir kasede karıştırın. Dondurma toplarını bu karışıma bulayıp, yeniden derin dondurucuda 1 saat dinlendirin.
-
3
Yumurtaları sütle çırpın. Dondurmaları buzluktan çıkarıp önce yumurtalı karışıma, sonra yulaflı karışıma bulayın ve kızgın ayçiçek yağında kızartın.
-
4
Benmari usulü eritilmiş çikolata ile birlikte servis yapın.AŞÇININ NOTU• Dondurmanın dışında kıtırlık sağlayacak keten tohumu, susam, tarçın, ince kıyılmış kuruyemişler, mısır veya pirinç gevreği de kullanılabilir. • Kızarmış dondurmayı önceden hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. • Vanilyalı dondurmanın Maraş usulü gibi sert kıvamlı olmasına dikkat edin. • Amarant yerine kinoa da kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL