Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma Tarifi
ORTA 6 KİŞİLİK

Biraz değişiklik isteyenlere önerimiz kızarmış dondurma tarifi. Yaz aylarında serin serin yiyebileceğiniz kızarmış dondurma nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dondurma kaşığıyla 6 top dondurmayı hızlıca pişirme kağıdı serilmiş bir kaba yerleştirin ve derin dondurucuda 1 saat dondurun.
  • 2
    Yulaf, tarçın, badem, amarant ve antep fıstığını bir kasede karıştırın. Dondurma toplarını bu karışıma bulayıp, yeniden derin dondurucuda 1 saat dinlendirin.
  • 3
    Yumurtaları sütle çırpın. Dondurmaları buzluktan çıkarıp önce yumurtalı karışıma, sonra yulaflı karışıma bulayın ve kızgın ayçiçek yağında kızartın.
  • 4
    Benmari usulü eritilmiş çikolata ile birlikte servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    • Dondurmanın dışında kıtırlık sağlayacak keten tohumu, susam, tarçın, ince kıyılmış kuruyemişler, mısır veya pirinç gevreği de kullanılabilir. • Kızarmış dondurmayı önceden hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. • Vanilyalı dondurmanın Maraş usulü gibi sert kıvamlı olmasına dikkat edin. • Amarant yerine kinoa da kullanabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...