Çikolata Kaplı Meyveli Yaz Dondurması

Yazın en tatlı ve en çıtır hali! İçi taptaze meyvelerle dolu, buz gibi dondurma; dışıysa çıtır çıtır, lezzet patlaması yaşatan çikolata kaplamasıyla buluşuyor. Her lokmada mutluluk var.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta Hindistan cevizi sütü, 2 yemek kaşığı bal, vanilya ve Hindistan cevizi rendesini karıştırın.
-
2
Böğürtlenleri blender'e koyup, ezerek püre haline getirin. Kalan balı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
-
3
Dondurma kalıplarına önce beyaz karışımdan bir yemek kaşığı kadar dökün. Ardından meyve püresinden ekleyin. Hafifçe karıştırarak mermer görüntüsü verebilirsiniz. Çubuklarını takıp, kalıpları dondurucuya yerleştirin. En az 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin.
-
4
Çikolata ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin. Donmuş dondurmaları kalıptan çıkarın. Dilediğiniz şekil ve sayıda dondurmanın üzerine çikolata gezdirin. Pişirme kağıdının üzerine alıp yeniden dondurucuya koyun. Damak zevkinize göre kakao tozu, meyve tozu ya da rendelenmiş bitter çikolata serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel