Toprağın turuncu hediyesi: Havuç

Lif ve şeker yönünden zengin, şifalı bir sebze olan havuçla, tatlı-tuzlu tarifler...

PORTAKALLI SOĞUK HAVUÇ ÇORBASI(4 Kişilik)

4 adet havuç, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 adet portakalın suyu, 1 su bardağı süzme yoğurt tuz, karabiber, üzerine: 1 çorba kaşığı kalın rendelenmiş portakal kabuğu

Havuçları temizleyip ince doğrayın ve tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca üzerine zencefil zencefil kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Zingiber officinale Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı gövdesidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılır. Çeşitli pastalara, keklere, meyve salatalarına,..." , rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, süzme yoğurt, tuz ve karabiber ilave edip blenderden geçirin. Daha sonra buzdolabında 5 saat dinlendirin. Kaselere paylaştırıp iri rendelenmiş portakal kabuğu serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...