Tatlı krizine son!

 Damla sakızlı lokma Tarifi (6 kişilik)

 3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (20 gram)
Bir buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3 parça dövülmüş damla sakızı

Kızartmak için:
3 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı mısır yağı
Bir buçuk su bardağı zeytinyağı

Şerbeti için:
Beş buçuk su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu



DERİN bir kaba unu eleyerek ortasını açın. Maya ve yarım su bardağı ılık suyu ekleyip kenardan biraz un alarak boza kıvamına getirin. Kalan unu üzerine toplayın, yoğurarak sıcak ortamda dinlendirin. Yarım saat sonra hamurun ortasını açıp kalan suyu, tuzu, dövülmüş damla sakızını kattıktan sonra çırparak yoğurun. Kabın üzerini kapakla örtün. Sıcak ortamda 2-3 misli kabarana dek mayalandırın. Sıvıyağları kızartma tenceresine alarak yağı kızdırın. Hamur göz göz olduğunda sol avucunuzun içine bir miktar hamur alın. Çorba kaşığını sıvıyağa batırın. Sol avucunuzdan sıkarak çıkarttığınız hamuru yağlı kaşığa alın. Daha sonra kaşıktaki hamuru kızgın yağa atarak kızartın. Bir seferde tencereye 7-8 lokma atabilirsiniz. Sonrasında kevgirle yağdan çıkartın. Çıkardığınız lokmaları kağıt peçete üzerine alarak fazla yağlarından arındırın.

* Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Kağıt peçete üzerinde yağlarından arınan lokmaları soğuyan şerbete atın. Lokmalar şerbeti iyice içine çektiğinde tencereden alın. Toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Lokmaları, ucuna düz duy takılmış sıkma torbası ile de kızgın yağa atabilirsiniz.

 Damla sakızlı lokma Tarifi (6 kişilik)
 3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (20 gram)
Bir buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3 parça dövülmüş damla sakızı
Kızartmak için:
3 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı mısır yağı
Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
Beş buçuk su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

DERİN bir kaba unu eleyerek ortasını açın. Maya ve yarım su bardağı ılık suyu ekleyip kenardan biraz un alarak boza kıvamına getirin. Kalan unu üzerine toplayın, yoğurarak sıcak ortamda dinlendirin. Yarım saat sonra hamurun ortasını açıp kalan suyu, tuzu, dövülmüş damla sakızını kattıktan sonra çırparak yoğurun. Kabın üzerini kapakla örtün. Sıcak ortamda 2-3 misli kabarana dek mayalandırın. Sıvıyağları kızartma tenceresine alarak yağı kızdırın. Hamur göz göz olduğunda sol avucunuzun içine bir miktar hamur alın. Çorba kaşığını sıvıyağa batırın. Sol avucunuzdan sıkarak çıkarttığınız hamuru yağlı kaşığa alın. Daha sonra kaşıktaki hamuru kızgın yağa atarak kızartın. Bir seferde tencereye 7-8 lokma atabilirsiniz. Sonrasında kevgirle yağdan çıkartın. Çıkardığınız lokmaları kağıt peçete üzerine alarak fazla yağlarından arındırın.
* Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Kağıt peçete üzerinde yağlarından arınan lokmaları soğuyan şerbete atın. Lokmalar şerbeti iyice içine çektiğinde tencereden alın. Toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Lokmaları, ucuna düz duy takılmış sıkma torbası ile de kızgın yağa atabilirsiniz.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.