Mantar Çorbası

Pratik ve lezzet dolu mantar çorbası tarifimizle kış günlerine sıcacık bir dokunuş yapın.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları çok iyi temizleyin. Temiz toplanmışsa sadece fırçayla tozunu alın. Çok topraklıysa hızlıca yıkayın ve kurutun.
-
2
Mantarları 2 cm'lik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve kenara alın.
-
3
Soğan, kereviz ve sarımsağı tavada 6-7 dakika soteleyin ve kenara alın.
-
4
Tencerede unu tereyağı ile renk almayacak şekilde kavurun. Üzerine tavuk suyunu çırpma teli ile karıştırarak azar azar ilave edin. Sotelenmiş mantarlardan 4 yemek kaşığı tabağı süslemek için kenara ayırın. Kalanını sebzeler ile birlikte bu karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiber ile lezzetini ayarlayın. Kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
-
5
Maydanoz, Frenk soğanı, sotelenmiş mantarlar ve kruton ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL