Erzincan Çorbası

Erzincan Çorbası
KOLAY 10 DAKİKA 6 KİŞİLİK

Erzincan yöresine ait has lezzetiyle kıymalı, erişteli enfes bir çorba tarifi. Erzincan çorbası tadı ve görüntüsüyle sofralarınızı şenlendirecek…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tencereye 7-8 su bardağı suyu alın. Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Kaynayan suyun içine köfte, erişte ve küp doğranmış domatesi ilave edip pişmeye bırakın.

  • 2

    Un ile yoğurdu bir kapta çırpın ve çorba suyundan 1 kepçe alıp una ekleyin. Karıştırdıktan sonra yavaşça çorbanın içine katın ve bir yandan da karıştırın. Bir taşım daha kaynatın.

  • 3

    Üzeri için tereyağını eritin ve naneyi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...