Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi

Salatalardan ve zeytinyağlı tariflerden yemeğe alışkın olduğumuz kerevizi, kremalı bir çorba tarifiyle buluşturmaya ne dersiniz? Kolay tarifiyle kremalı kereviz çorbası tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tüm sebzeleri temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını derin bir tencerede eritin ve sebzeleri ekleyip yumuşayana dek kavurun.

  • 2

    Unu katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin.

  • 3

    Çorbanın suyundan bir kepçe alıp kremayı açın ve karıştırarak tencereye katın. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Servis için tereyağını eritip ince kıyılmış pastırmayı kavurun.

  • 4

    Kaselere aldığınız çorbanın üzerine kavrulmuş pastırma ve rendelenmiş cheddar peyniri ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...