Pudingin en farklı halleri
Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi (8 kişilik)
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için: Frambuaz
TEREYAĞINI derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Kaşar Peynirli Puding Tarifi (8 kişilik)
4 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
4 adet yumurta
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Bir tutam rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı galeta unu
Tencerede tereyağı eritin. Unu ekleyip yağda kavurun. 3-4 dakika sonra yavaş yavaş sütü ilave edin. Karıştırıp, koyulaşınca ocakta alın. Hazırladığınız bu sosa önce 4 adet yumurtanın sarısını, tuz, karabiber, bir tutam muskat, karbonat ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Ayrı bir yerde kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını da sosa katın. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyip, iyice çırpın. Fırın kabını yağlayın. Ardından fırın kabına galeta ununu serpin. Hazırladığınız karışımı kaba dökün. İçi su dolu bir tepsiye fırın kabını oturtun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Çikolatalı Aromatik Puding Tarifi (8 kişilik)
150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
2/3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yıldız anason
1 litre süt
Süslemek için:
Frambuaz
Tereyağını derin bir tencerede eritip, elenmiş unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak birbirine yedirin. Doğranmış çikolata, tozşeker, tarçın ve yıldız anasonu tencereye ekledikten sonra sütü katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkartın ve kalıplara bölün. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerini strech film ile kapatıp, 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Dondurulmuş frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Pudingin en farklı halleri
Elmalı Puding Tarifi (2 kişilik)
2 adet elma
2 çorba kaşığı bal
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı toz antepfıstığı
1 su bardağı çırpılmış
krem şanti
bırakın. Yumurtaları karıştırarak benmari usulü kabartın. alıp, pudraşekeri, antepfıstığı, krem şanti rendelenmiş elma ekleyin. Karıştırıp, kuplara pay edin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler