Üsküp Böreği

Balkan mutfağının sevilen lezzeti Üsküp Böreği, çıtır hamuru ve zengin iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Geleneksel tarif sevenler için ideal!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir kaseye 3 adet yumurtayı ve 1 yumurtanın beyazını alın. Sarısını üzeri için ayırın. Üzerine süt ve yağı ilave ederek çırpma teli iyice çırpın.
-
2
Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karbonatı katıp tekrar karıştırın. Karışıma beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş kabağı ve tuzu ekleyin. Spatula veya kaşıkla tüm malzemeleri iyice karıştırın.
-
3
Hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün. Üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirin. Ayırdığınız yumurta sarısını böreğin üzerine sürün. Susam serpiştirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzeri kızardığında ve içi tamamen piştiğinde fırından çıkarın. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL