Üsküp Böreği

Balkan mutfağının sevilen lezzeti Üsküp Böreği, çıtır hamuru ve zengin iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Geleneksel tarif sevenler için ideal!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir kaseye 3 adet yumurtayı ve 1 yumurtanın beyazını alın. Sarısını üzeri için ayırın. Üzerine süt ve yağı ilave ederek çırpma teli iyice çırpın.
Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karbonatı katıp tekrar karıştırın. Karışıma beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş kabağı ve tuzu ekleyin. Spatula veya kaşıkla tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün. Üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirin. Ayırdığınız yumurta sarısını böreğin üzerine sürün. Susam serpiştirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL