Bal Kabaklı Bazlama

Bal Kabaklı Bazlama

Bal Kabaklı Bazlama: Yumuşacık dokusu ve bal kabağının doğal tatlılığıyla, sıcacık bir lezzet keyfi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kabın içine tüm malzemeyi alıp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir bazlama hamuru elde edene dek yoğurun.
  • 2

    Hazırladığınız bezeyi 5-6 bezeye bölün. Ellerinizi hafifçe yağlayıp bezeleri avucunuzla bastırarak 4-5 cm genişliğinde açın. Tavaya zeytinyağı ekleyip iki tarafını da pişirin. Damak zevkinize göre lor peyniri, kıyılmış maydanoz ve halka doğranmış mor soğan ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...