Pratik ve oldukça besleyici olan bu çorba tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Peki karalahana çorbası nasıl hazırlanır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 demet karalahana

    100 gram mısır yarması

    1 çay bardağı barbunya

    2-3 adet orta boy soğan

    50 gram iç yağ

    100 gram tereyağı

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    2 yemek kaşığı biber salçası

    1.5 litre su

    2 adet kuru kırmızı acı biber

    80 gram mısır unu

    2-3 yemek kaşığı ılık su

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Tuz

Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün süzün ve ayrı ayrı haşlayın. Yıkanmış ve süzülmüş karalahanayı ince kıyın. Küp doğranmış soğanı sıvı yağ, iç yağ ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Karalahana, haşlanmış mısır yarması, barbunya ve suyu ekleyin. Iri doğranmış acı biberi katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip, bir taraftan da karıştırın. Toz şeker katıp, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca tuzunu atın ve ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.