Pirpirim Çorbası
Malatya'nın yöresel çorbalarından pirpirim çorbası sofralarınıza farklı bir tat katacak. Bu lezzetli çorbayı denemelisiniz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye aldığınız 7-8 su bardağı suyu kaynatın. Yıkanmış bulguru ilave edin ve şişene kadar pişirin. İnce kıyılmış pirpirimi ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın.
-
2
Bir kasede yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın suyundan 1 kepçe alıp unlu karışıma ekleyin ve kaynayan çorbaya yavaşça ilave ederken bir yandan da karıştırın. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve tuzunu ayarlayın.
-
3
Üzeri için erittiğiniz tereyağında pul biberi yakın ve naneyi katın. Daha sonra çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL