Taze Bakla Çorbası

Pratik ve lezzetli tarifiyle sofralarınıza şıklık katacak taze bakla çorbası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sağan ve taze baklayı doğrayın. Baklanın kararmasını önlemek içi üzerlerine 1 çay kaşığı un serpiştirin. Bir tencereye yağ ve soğan alın. Kısık ısıda soğan yumuşayana kadar kavurun. Yumuşamış soğana baklayı ekleyin ve birlikte kavurun. Daha sonra 2 su bardağı su ekleyin. Bakla tamamen pişene kadar orta ısıda ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. 2 su bardağı daha su ekleyin. Kaynayana kadar pişirin.
-
2
Yoğurt, yumurta ve kalan unu bir kasede çırpın. Üzerine kaynayan çorbadan 1 kepçe su ekleyin. Isı dengesini sağladıktan sonra yoğurtlu terbiyeyi çorbaya azar azar ve çorbayı karıştırarak ilave edin. Çorba kaynamaya başladığında blender yardımıyla püre haline getirin. Ocaktan alın. Damak tadınıza göre tuz ekleyin.
-
3
Servis için ekmeği küp doğrayın. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra sıcak tavada kızartın. Çorbayı servis kaselerine pay edin. Ortalarına ekmekleri yerleştirin. Pul biber serpin, dereotu ile süsleyin ve servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler