Pratik bir Ramazan...
İftara hazırlanırken ''yetişemeyeceğim'' stresi yaşamadan, pratik ama leziz yemekler hazırlayabilirsiniz...
NANELİ YAYLA ÇORBASI(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Bu karışıma haşlanmış pirinci ekleyin. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan sudan 1 kepçe yoğurtlu karışıma döküp, ılıştırın. Bu karışımı yavaşça suya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve kırmızı pul biberi kızdırıp, üzerine gezdirin.