Murtuğa (Murtuga) Tarifi

Başlı başına besin kaynağı olan yumurta, kattığı lezzetle girdiği tarifleri de sevindiriyor. Tatlı haliyle de yapabileceğiniz murtağa tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları bir kasede çırpın. Tereyağını tavada eritip tamamen kızdırdıktan sonra azar azar ve karıştırarak un ilave edin.
-
2
Un hafif sarı renk aldığında üzerine çırpılmış yumurtaları gezdirip, karıştırın. Bu aşamada malzemenin kabardığını göreceksiniz
-
3
. Parça parça alt üst yapıp karıştırın. Pembeleşince ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL