Mascarpone Peyniri
Püf noktalarıyla evde mascarpone peyniri nasıl yapılır? Mascarpone peynirinin tarifi nasıldır? İşte detaylarıyla mascarpone peyniri tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Kremayı kalın tabanlı bir tencereye boşaltın ve karıştırarak ısıtmaya başlayın. Krema ısındıkça sulanmaya başlayacaktır. 
- 
                    2
                    Eğer bir termometreniz varsa, 85 derece ısıya ulaştığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.Eğer yoksa, kaynamaya başlamadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. 
- 
                    3
                    10 dakika kadar sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın. Daha sonra üzerine temiz bir mutfak bezi örterek oda ısısına gelene kadar bekleyin. 
- 
                    4
                    Oda ısısına gelen mascarpone peynirini, iki kat yaptığınız tülbentle süzün. Ardından üzerini kapatıp buzdolabına alın. 
- 
                    5
                    Mascarpone peynirini buzdolabında yaklaşık 12 saat tamamen süzülene kadar bekletin. Koyu kıvamlı krema halini aldığında hazır demektir. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     DİLŞAT YAŞAR
                                                DİLŞAT YAŞAR
                                             
                                     YILDIZ ŞAHİNLER
                                                YILDIZ ŞAHİNLER
                                            