Kuzukulağı Çorbası Tarifi

Basit, lezzetli ve doyurucu kuzukulağı çorbası nasıl yapılır? Kuzukulağı çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yıkanmış kuzukulağını süzgece alın. İyice süzüldükten sonra saplarını kesip, yapraklarını ince kıyın. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Tuz ekledikten sonra kuzukulağını ilave edin. 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

  • 2

    Süzme yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp, yoğurda katın ve tekrar çırpın. Daha sonra çorbaya ilave edin ve karıştırın.

  • 3

    Üzeri için bir tavaya aldığınız tereyağında toz kırmızı biberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.

  • 4

    Kepek ekmeği dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Çorbayla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...