Kesme Çorbası

Yöresel lezzetlerimizden birisi olan kesme çorbası tarifi en çok denenen çorba tarifinden birisi. Vitamin deposu olan kesme çorbası tarifini akşam yemekleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyup mercimek yumuşayana kadar haşlayın.
-
2
Ayrı bir yerde doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine salça, toz kırmızıbiber ve nane ekleyip bir iki çevirerek sokariç adı verilen karışımı elde edin.
-
3
Sokariçi mercimeğin üzerine gezdirip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, erişteyi ekleyin. 10-15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL