Patates ile fark yaratın
Kremalı Patates Tarifi (6 kişilik)
4 adet patates
3 diş sarmısak
1 paket krema
Yeteri kadar tuz
PATATESLERİ yuvarlak şekilde dilimleyin. Fırın kabına yerleştirip, üzerine doğranmış sarmısakları serpiştirin. Kremayı yayıp, tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Kremalı Patates Tarifi (6 kişilik)
4 adet patates
3 diş sarmısak
1 paket krema
Yeteri kadar tuz
PATATESLERİ yuvarlak şekilde dilimleyin. Fırın kabına yerleştirip, üzerine doğranmış sarmısakları serpiştirin. Kremayı yayıp, tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Patates ile fark yaratın
Patates Çanağında Patlıcan Tarifi (6 kişilik)
3 adet büyük boy patates
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Maydanoz
PATATESLERİN kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın ve bir kaba alın. İçine yumurta, kaşar peyniri, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Harçtan limon büyüklüğünde parçalarkoparın. Elinizle çanak şekli vererek, muffin kalıplarının içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. İçine kabukları soyulup, iri doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip, karıştırın. Pişen patatesler ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine patlıcan karışımını paylaştırın ve maydanozla süsleyerek, servis yapın.
Patates ile fark yaratın
Patates Cipsli Tavuk Şnitzel Tarifi (2 kişilik)
2 parça dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
1 paket patates cipsi
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir kapta galeta ununu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Dövülmüş tavuk göğüslerini galeta unlu karışıma, her tarafını kapatacak şekilde bulayın. Ayrı bir kaba cipsleri ufalayın ve hazırladığınız tavuk etinin iki yüzünü, cipsle kaplayın. Bir tavaya tereyağını aktarıp, tavukları arkalı önlü 5-6 dakika kızartın. Domates dilimleri ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Patates ile fark yaratın
Patates Çilesi Tarifi (6 kişilik)
5 adet taze patates
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı su
2 adet yumurta
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 su bardağı ufalanmış tel şehriye
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patatesleri haşlayın. Bu arada tereyağını bir tencerede eritip, üzerine un ilave edin. 2 dakika un pembeleşene dek kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte, kalın bir hamur elde edene dek pişirin. Sonrasında soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp, soğuk hamura ilave edin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup püre haline getirin ve hamura ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri tuz ve karabiberi ekleyip, patatesli hamuru iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar hazırlayın (bunun için, arasıra suya batırılan iki tatlı kaşığından yararlanabilirsiniz). Topları, tepsiye yaydığınız ufalanmış tel şehriyelere bulayın. Derin bir tencerede yağı kızdırıp içine topları atın. Altın sarısı rengini alana dek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.