Patlıcan Kayganası

Patlıcan Kayganası

Lezzetli bir patlıcan yemeği arıyorsanız bu tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanı alacalı soyup 1 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Bir tutam tuz eklediğiniz suda 15 dakika haşlayın.

  • 2

    Sıkmadan suyunu süzün ve kenara alın. Yumurtaları geniş bir kaseye alıp üzerine tuz, karabiber, kimyon ve sirke ekleyip çırpın.

  • 3

    Patlıcanı karışıma ilave edin. Tereyağını geniş bir tavada eritip üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Önlü arkalı pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...