Soya Soslu Limonlu Tavuk

Tavuk, soya sosunun tuzlu derinliği ve limonun ferah asiditesiyle dengelenerek hafif ve lezzetli bir ana yemek sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Limonların 2 tanesini kabuklarıyla beraber ince halka şeklinde dilimleyin. Derin bir tavada tereyağını ısıtın.

  • 2

    Soya sosu, bal ve limon dilimlerini ekleyip 5-6 dakika pişirin. Kemiği ve derisi alınmış tavukları da ekleyip her iki tarafı kızarana kadar çevirerek pişirin.

  • 3

    En son kalan limonun suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika suyunu çekene kadar pişirip sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...