Mutlaka denemeniz gereken 10 fransız mutfağı yemeği

Limonlu Mereng Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin (1 paket ) 

1 adet yumurta 

3 çorba kaşığı pudraşekeri 

1 paket vanilya 

1 paket kabartma tozu 

Aldığı kadar un

Muhallebi için:

1 su bardağı su 

Yarım su bardağı limon suyu 

Yarım su bardağı süt 

1 adet yumurta sarısı 

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 

1 çorba kaşığı margarin 

 

Üzeri için: 

3 adet yumurtanın akı 

4 çorba kaşığı pudraşekeri 

Yarım çay kaşığı tuz 

Limonlu Mereng Yapılışı

MARGARİN, yumurta, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozunu yoğurun. Aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru tart kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi için su, limon suyu, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğunu karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini ekleyin ve yeniden karıştırın. Soğuk hamurun üzerine muhallebiyi yayın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla birlikte, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Pudraşekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Soğuk muhallebinin üzerine şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.

 

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...