Mutfakta Bıçak Kullanma Sanatı
Yemeği pratikleştirmenin, yemeği hızlı yapmanın, yemeği daha sağlıklı ve leziz yapmanın ya da yemeği daha görsel yapmanın sırlarından birisi, yemeğin ilk hazırlanış sürecindeki kesim evresinde başlar.
Yemeği pratikleştirmenin, yemeği hızlı yapmanın, yemeği daha sağlıklı ve leziz yapmanın ya da yemeği daha görsel yapmanın sırlarından birisi, yemeğin ilk hazırlanış sürecindeki kesim evresinde başlar.
Mutfakta Bıçak Kullanma Sanatı
Jullienne: Aşçı Julia Child ile özdeşleşen bu yöntemin kökeni 17. yüz yıla dayanır. Jülyen, kelime olarak çok ince ve düz demektir. Boyutları 3öö-3mm-60mm civarındadır. Yani 4 Jülyen bir Batonet yapmaktadır. Kibrit çöpünü hayal ederek Jülyen’i anlayabilirsiniz.
TARİF DETAYMutfakta Bıçak Kullanma Sanatı
Ciffonde: Bu yöntem taze olan baharat, ıspanak, marul gibi yeşil yapraklı sebzeleri kesmekte kullanılır. Üst üste dizilen yapraklar rulo gibi sarılır ve kesilir. Bu sayede daha güzel bir görünüm elde ediliyor ve özellikle salatada güzel bir görüntü vermektedir. Dilerseniz yukarıdaki kesim tekniklerini, resim üzerinden aşağıda görebilirsiniz. Aşağıdaki resimde siyah havuçlar Batonnette, salatalıklar Macedoine, havuçlar Brunoise, kırmızıbiber Jullienne ve nane ise Ciffonde tekniğiyle kesilmiştir.
TARİF DETAY