Şekersiz Aşure

Şekersiz Aşure

Lezzetten ödün vermeden sağlıklı bir aşure! Şekersiz aşure, bal ve kuru meyvelerin doğal tatlılığıyla zenginleşir. Bu tarif, hem hafif hem de doyurucu bir alternatif sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Aşurelik buğdayı bir gece önceden yıkayıp 4-5 su bardağı suyla bir taşım kaynatarak kapağını kapatın ve sabaha kadar bekletin. Ertesi gün kalan su, kepekli pirinç ve tereyağı ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.

  • 2

    Yumuşayan buğday ve kepekli pirince haşlanmış nohut ve kuru fasulye ekleyerek bir taşım kaynatın. Küp doğranmış kayısıyı aşureye ilave edip 10 dakika kaynatın. Küçük küp doğranmış ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş incir, kuru üzüm, kayısı ve dutu da tencereye ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan indirip servis kaselerine veya bardaklara pay edin. Ilındıktan sonra süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...