Kuru Börülceli Pilav

Börülceli lezzetli bir pilav tarifi arayanlara gelsin...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye aldığınız tereyağında, ince kıyılmış soğan ve kırmızı biberi pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin.
-
2
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Haşlanmış börülce, nar sirkesi ve sıcak suyu ekleyip, pişmeye bırakın. Piştikten sonra sarmısak, ince kıyılmış taze soğan, nane ve zencefili ilave edip, karıştırın.
-
3
Ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL