Çıtır kalamar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kalamarları toz şeker, tuz ve karbonatla birlikte geniş bir kaba alın. Toz şeker ve tuz eriyene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
-
2
Kalamarların üzerini geçecek kadar maden suyu ekleyin. Kabın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin. Dinlenen kalamarları süzün.
-
3
Önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya ve tekrar mısır ununa bulayın. Bol kızgın yağda her iki taraflarını iyice kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 5 dakika beklettikten sonra sıcak servis yapın.
AŞÇININ NOTUKızartma yaparken, pişen kalamarları tavadan aldıktan sonra her seferinde tavadaki yağda kalan parçaları delikli bir kepçe yardımı ile temizleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL