Çıtır kalamar
![Çıtır kalamar](https://ia.tmgrup.com.tr/589186/483/272/117/0/1254/640?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2024/08/15/citir-kalamar-1723706719675.jpg)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kalamarları toz şeker, tuz ve karbonatla birlikte geniş bir kaba alın. Toz şeker ve tuz eriyene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
-
2
Kalamarların üzerini geçecek kadar maden suyu ekleyin. Kabın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin. Dinlenen kalamarları süzün.
-
3
Önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya ve tekrar mısır ununa bulayın. Bol kızgın yağda her iki taraflarını iyice kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 5 dakika beklettikten sonra sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL