Abdigör Köfteli Pilav

Köfte severlerin dikkatine, bu tarife bayılacaksınız! İşte Abdigör Köfteli Pilav tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti iyice döverek hamur haline getirin. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun ve 7 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp köfte şekli verin ve kenara alın.
-
2
Bir tencerede tereyağını eritip irice doğradığınız soğanı karamelize olana kadar kavurun. Ardından köfteleri ilave edip, her tarafını kızartın. Köftelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pirinç, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte suyun iyice çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın.10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL