Kuzu Sırtı Dolması
 
                                                Birçok coğrafyada farklı şekilde kendine yer bulan kuzu sırtı dolmasını bir de böyle deneyin! İşte leziz kuzu sırtı dolması tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Kuzu sırtlarına uzunlamasına boydan boya kesik atarak bir cep oluşturun. 
- 
                    2
                    3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış biberi ekleyin. 
- 
                    3
                    Birkaç dakika daha kavurup kıyılmış ıspanak ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Susamı da ekleyip, birkaç dakika birlikte kavurun ve ocaktan alın. 
- 
                    4
                    Hazırladığınız harcı kuzu sırtlarında açtığınız ceplerin içine paylaştırın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun. 
- 
                    5
                    Çok az yağladığınız döküm tavada çevirerek pişirin. Kürdanları çıkarıp dilimleyin. Üzerine susam serperek servis yapın. Aşçının notu: Hazırladığınız kuzu sırtlarını mangalda da pişirebilirsiniz. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    