Ankara Kapama Tarifi
 
                                                Yumuşacık bir et ile pilav uyumunu sevenlere harika bir tarif işte ankara kapama nasıl yapılır? Ankara kapama tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Eti sarmısak ve tuz ile birlikte bir kapta harmanlayın. 3-4 parça eti kenara ayırın. Kalan eti bir küpece aktarıp, derin aynı zamanda geniş bir tencerenin içine ağzı aşağıda kalacak şekilde ters çevirerek yerleştirin. 
- 
                    2
                    Tencerenin içine bir buçuk litre su ekleyin ve ocağın üstüne alın. Tencerede küpecin etrafındaki suyun içine ayırdığınızı eti ekleyin. 
- 
                    3
                    Bu etler pişince küpecin içindeki et de pişmiş sayılır. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 3-4 saat pişmeye bırakın. 
- 
                    4
                    Tenceredeki et parçaları yumuşayınca ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkadığınız pirinci suyun içine atın. İri parçalara ayırdığınız tereyağı ile tuz ekleyin. 
- 
                    5
                    Pirinç yumuşayana kadar (su azalırsa sıcak su ekleyerek) pişirin. Pilavı büyük bir tepsiye alın ve üzerine eti serperek servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                     DİLŞAT YAŞAR
                                                DİLŞAT YAŞAR
                                            