Kuzu Şiş

Köz ateşinde pişen kuzu şiş, dışı çıtır içi sulu dokusuyla kebap keyfini sofranıza taşıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu etini küpler halinde doğrayın. Dilimlenmiş soğan ve tuzla birlikte harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat marine edin.
-
2
Avokado püresi için tüm malzemeyi derin bir kapta ezerek güzelce karıştırın.
-
3
Kuzu etlerini yağlı ve yağsız tarafları eşit dağılacak şekilde şişlere geçirin.
-
4
Kuzu etlerini ızgarada her tarafını çevirerek kızartın.
-
5
Bu arada acı toz biber ve kimyonu karıştırın. Kuzu etleri piştikten sonra hemen bu baharatı serpin. Bekletmeden taze semizotu, lavaş ekmeği ve avokado püresi ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL