Mütevazi baklavalık yufkadan mükellef sofralara...
Baklavalık yufka ile hazırlanan farklı tarifleri sizler için derledik...
HAVUÇ DİLİMİ(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
40 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
2 su bardağı kıyılmış antepfıstığı
1 çorba kaşığı tozşeker
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisi ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 adet yufkayı, aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20. katın üzerine antepfıstığı ve tozşeker serpin. Üzerine kalan 20 adet yufkayı, aralarına birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin. Üçgen şeklinde kesip, üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti havuç dilimlerinin üzerine gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.