Mantı tarifleri
Nohutlu Tavuklu Mantı
Malzemeler
Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
2/3 su bardağı nohut
4 su bardağı su
Yarım paket hazır mantı (225 gram)
Sos için:
250 gram yoğurt
3-4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Nohutlu Tavuklu Mantı Yapılışı
1 haşlanmış tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.
2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.
3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.
Aşçının notu: Mantıların haşlanma suyuna tavuk göğsünü haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz.
Nohutlu Tavuklu Mantı
Malzemeler
Yarım adet haşlanmış tavuk göğsü
2/3 su bardağı nohut
4 su bardağı su
Yarım paket hazır mantı (225 gram)
Sos için:
250 gram yoğurt
3-4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
Nohutlu Tavuklu Mantı Yapılışı
1 haşlanmış tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.
2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.
3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.
Aşçının notu: Mantıların haşlanma suyuna tavuk göğsünü haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz.
Mantı tarifleri
Fıstıklı Mantı
Malzemeler
1 paket mantı makarna
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı margarin
100 gram kıyma
Yarım su bardağı yerfıstığı
Tuz
karabiber
pulbiber
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı ince kıyılmış yerfıstığı
Fıstıklı Mantı Yapılışı
Mantı makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. Ayrı bir yerde soğanı küçücük doğrayın. 1 çorba aşığı margarinle kavurup, kıymayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yarım su bardağı yerfıstığını ilave edin.
Karabiber, pulbiber ve tuzunu ayarlayın. Karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Mantı makarnanın içlerine hazırladığınız harcı doldurun. Servis tabağına alın. Ya da sosu makarnanın üzerine dökebilirsiniz. En üste yoğurt gezdirin. Tereyağını eritin. 1 çorba kaşığı biber salçası ve 2 çorba kaşığı ince kıyılmış yerfıstığını yağda kavurun. Yoğurtlu makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.
TARİF DETAY